Enduro 2009

LITE OM ENDURO SOM KÖRTS I ÄMK´S FÄRGER UNDER SOMMAREN OCH HÖSTEN 2009

 

Det har körts Enduro med folk från Älvdalen i år….mer än på länge.

Det började med Stångebroslaget i Augusti där Benny, fam Hed, fam Sparr o jag hamnade i hettan på ett militärfält.

Under ungdomstävlingarna var det otroligt dammigt o hett värre och vi undrade om det verkligen var körbart tills vi skulle köra för på de yngre syntes det att hettan krävde ordentligt med vatten. Erik, Emil o Oskar dundrade på och gjorde ett jättebra race.

När det sen drog ihop sej till start för oss i motionsklassen kom det in ett stort åsk o regnväder som spöade ner i en timme, vi vadade runt i hagel och en sjö runt vår camp, hur banan blev efter detta finns beskrivet i bilder och på andra sätt. Det blev ett kladd utan like med ett generalspår som man hela tiden for ner i.

Resultaten blev splittrade för oss med Krister som klev av 1a halvvarvet med stukad gloria medans Sparr och jag tuggade vidare i 2 varv som var precis på gränsen vad man mäktade med, kan nämnas att 1a varvet när orken fanns så var det jättekul tycker iallafall jag. Benny som startade Lördag morron fick en likadan resa som vi hade fredag eftermiddag då det regnade en stor del av natten så spåren blev rejält vattenfyllda och han nöjde sej med 1 varv.

Resultat Stångebroslaget

 

Par-Enduro i Vendel

Vi blev några som for ner till Uppland och Bergbybanan för att köra en lagtävling där man delade in sej parvis o turar om att köra i 4 timmar, ett alldeles jättekul sätt att köra tävlingar på. Henke Johansson / Kristian Mattson,  Petter Johansson / Joakim Fornstedt, Rolle Lundqvist / Göran Johansson  bildade 3 lag alltså.

Dagen innan o på natten regnade det kraftigt och även denna tävling blev det ett kladd o ler äventyr som bjöd på ett (1) spår runt nästan hela banan och för att unvika det blev man tvungen till att köra kors o tvärs under större delen.  Nu torkade det upp efter ett par varv och banan blev betydligt lättare, så lätt att Henke tog tag i kragen och klämde till med ett extra varv o med det passerade Petter/Jocke. Jag o Rolle fick upp ångan och hamnde på en 14é plats.

Resultat Parenduro Vendel

 

Lundapokalen 22/8

Dags igen för en Enduro tävling…..proppen är ur och iväg på combat igen.

Nu var det dags för Lundapokalen i Gimotrakten och ett ”gammaldags” upplägg med 3 stäckor och transporter per varv och vi skulle köra motion som innebär 2 varv.

Det började med fler som var intresserade och ville köra men som sölade för mycket med anmälningarna och fick inte plats så vi blev bara 2, jag o Benny samt en medlem från mälardalssektionen – Rolle Lundqvist.lundatröjor

Under natten och på vägen ner regnade det konstant så problem med damm o törst fick vi inte men det var absolut inga problem tyckte vi glatt när vi anmälde oss, det visade sej att ett varv var struket så vi skulle ”bara” få köra 1 varv. Inget som föll Benny på läppen så han började direkt med att förespråka klassbyte till ELIT som skulle köra 2 varv. Jojo men skulle vi inte höra med juniorerna som kört under förmiddan hur banan egentligen var, vi gick iväg och stötte ihop med den första skitiga och frågade hur det såg ut I skogen: UJUJ HUR KUL SOM Helst och lera spår och helt bottenlöst hur kul som helst log dåren och menade det verkligen ivrigt intygande av hans mor .

Nästa skitiga var av helt annan åsikt och menade att det var okörbart……..men vi behövde väl inte bry oss om va alla andra tycker sa Benny och drog iväg med oss mot sekreteriatet .

Det blev Elit och 2 varv för oss, visserligen lite protester från Rolle men dom tunnade ut och vi skrattade oss fram till start då det också slutade regna alldeles precis (Rolle såg faktiskt att det tidigare på morgonen vakade på ängen).

Banan var verkligen ingen lek med ett uppkört lerspår och rötter sniklande runt däcken, det var körbart men med väldigt låg medelhastighet och lite oklart snitslade /pilade transportsträckor, både Benny o jag körde fel till 2a sträckan och hamnade på 3e, jag upptäckte det o vände om och körde rätt men Benny uppfattade det inte och körde I annan ordning, det lustiga var att ingen märkte något. Vi klarade 1 varv alla 3 men in på det andra kroknade Rolle o Bennys motorer ! Påstod dom iallafall…..vattnet kokade, motorn lät illa, spåren va så djupa och skogen så mörk……det va en tuff bana bara 2 tjejer av 22 som startade kom I mål och bland 85 cc åkarna va det många som bröt det säjer väl nånting. Min lilla cykel klarade sej bra och jag slapp kokningar och andra problem vilket fick mej att komma I mål utan att behöva skämmas allt för mycket.bw_2

Kul va det och så fort vi packat o börjat åka hemåt klämmer Benny ur sej: När går nästa tävling då?…..det är väl käckt av han som precis har brutit pga utmattning o knackande motor.

Resultathttp://jod.gratiswebb.0lx.net/res/resultat6.htm

Vi blev fotograferade och ligger på Formsvackas bilder från tävlingen, kul för det är inte så många andra dom tog kort på (dom gillar väl action) och våra fina tröjor !

Bilder på Benny som fick en hel serie bilder på Formsvacka (http://www.teamformsvacka.se/html/spalt_main.html )knäppta när han bara plöjde sej fram. Lägg märke till våra nya fina crosströjor, 1a gången nya tröjan används på någon tävling.

Benny 1http://www.teamformsvacka.se/pictures/lundapokalen_2009/pages/_MG_3220.htm

2, http://www.teamformsvacka.se/pictures/lundapokalen_2009/pages/_MG_3221.htm

3, http://www.teamformsvacka.se/pictures/lundapokalen_2009/pages/_MG_3222.htm

4, http://www.teamformsvacka.se/pictures/lundapokalen_2009/pages/_MG_3223.htm

Göran:http://www.teamformsvacka.se/pictures/lundapokalen_2009/pages/_MG_3196.htm

 

Och några egna bilder finns härBilder Lundapokalen

/Göran

 

Ludvikastånkan 5 september

Ångan är uppe och Benny, jag och Rolle lundqvist for till Ludvika för att kolla in stenpartiet de har bland träden. Då det som vanligt i år har regnat när vi kommer så börjar vi bli vana vid vätan o leran…….men i Ludvika var det just ingen lera utan där är det sten o vatten som bildar en skön svart/brun vätska som ser värre ut än den va. Banan är stenig som få där man knappt kan välja spår och sikta med hjulen utan man fick hela tiden överleva o rikta om styret mot nått annat som såg bra ut och rikta om igen utan att vila nånting alls.

Jag trivdes på banan alldeles utmärkt medans Rolle knarrade lite över gasen o fjädringen 1a varvet. En fin bana och tävling men lite tveksam tävlingsorganisation då det sullades lite med tiderna……men det ordnades efter nån timme extra.

Här finns några finfina bilder från Luvikastånkan

Resultat Ludvikastånkan

 

 

Kräftsvängen 19 september

Nu äntligen blev det finväder till en fintävling.  Benny o jag for ner till Enköping där Rolle  mötte upp med en husvagn (du är bra du Rolle) så vi kunde köra ner fredag kväll och va först på plats o utvilade på morronen då vi skulle starta bland de första 08.20.  Utvilade var vi men vi stod som vanligt sist i kön och höll nog på att missa starten om inte Nicke väckt oss ur vår mentala morronkoma, frukosten alltså.

Väl i kläderna och stressade till start började en riktig resa med de bästa Enduro spår som man kan hitta, vi missade egentligen att anmäla oss till Breddklassen där dom fick köra sträcka 1 två gånger……den sträckan………är nog bland de bästa, och ibland snabbaste vi kört iår, lite för snabbt för min smak men Benny fick sina horn att växa och man kunde hela vägen hem höra honom mumla ”17 sekunder” mer om detta i resultatet.

Tiderna talar för sej och vi körde med transpondrar så det är svårt att komma över förstår jag.  Minnet från den här tävlingen kommer att finnas ett tag på pann-teflonet.

Rolle 35, Benny 17, Göran 14  (17 sekunder före) små differanser på snabba banor.

Resultat Kräftsvängen

 

 

Nästa tävling lär bli Ränneslätt……..mer kommer då

Och nu har vi varit där.

 

Ränneslätt 2009

Nu har vi kört Ränneslätt också Erik, Oskar och Christer Hed samt jag Göran har varit ner i mörka småland och kört Ränneslättloppet 09.

Ett långlopp som har de flesta klasser som finns att köra  85, 125, elit, bredd, motin, militär i alla former, natt körning, öppet spår !  säkert fanns där ett par klasse till men vi behövde inte så många. Vi for ner fredag middag och kom fram i mörkret på kvällen alldeles lagom för lite mat o sovning i bussen. Utvilade på morron och en lugn förmiddag så fick Christer o jag starta 12,40 tillsammans med en 4-500 andra som földes åt i en kö hela 1a varvet….efter varvningen så lättade det upp lite och man kom fri att köra lite som man ville, det var en jättekul bana med blandat jord lite sand på på öppna fältet och ganska hårt stenunderlag inne på skogssträckan.  Inga svårigheter under hela varvet utan det var bara att brumma på och hålla sej på hjulen.

Söndag morron startade Erik först så han fick lite extra gull på morronen för att komma i tid till starten 08.00 vilket inte var något problem, så han var nog ganska åksugen. Starten gick bra ock hela loppet gick fint och stadigt för honom, han slutade på en jättefin 31á plats.

Oskar startade därefter vid 9 tiden och fick köra en lite längre bana och några minuter till….men även han som Erik tyckta att de vart för kort….dom ville köra mer, men det gick ju tyvär inte de får vänta tills dom blir större.  Oskar ville inte vara sämre än brorsan så han dundrade in på en 31á plats han me´ för säkerhets skull.

Grattis till en mycket bra körning båda två.

Bilder finns på:http://picasaweb.google.se/gasvarv/Ranneslattsloppet2009MedHedbussen110Mil?feat=directlink#

Och: Resultat Ränneslätt

GGN

Vi var 3 Älvdalsförare som var ner på GGN alla 3 kom nöjda i mål med glada miner och utrycket detta måste vi göra om nästa år.

Fredrik Larsson Klass 3 Junior 16-23 år, 102 plats 3 varv på 02:06:30
Anders Persson Klass 5 Motion 30-39 år, 451 plats 4 varv på 03:14:10
Christer Hed Klass 6 Motion 40-49 år, 384 plats 4 varv på 03:05:35

bw_2


ENDURO  2009  KLICKA HÄR

Eller på länken till höger: ENDURO 2009

Uppdaterad med lite bilder o text från Ränneslätt (längst ner på sidan)


FILMER

Här hittar du lite filmer från km i gåsvarv

HTTP://WWW.YOUTUBE.COM/USER/HJOSER GRATTIS

Till förstaplatsen på Ludvikastånkan 2009 Göran Johansson och Benny Olsson till 7 platsen fler resultat hittar ni här

Motocross, Skoter & Enduro